Buzara od dagnji
1,5 kg dagnji
2 dl bijelog vina
4 žlice krušnih mrvica
4 češnja češnjaka
vezica lista peršina
maslinovo ulje
Dagnje ostavite potopljene u hladnoj vodi kako bi izašao pijesak iz njih. Sastružite ih četkicom i nožićem od končića i trava, i to isključivo u hladnoj vodi, kako se ne bi otvorile. U loncu ili dubljoj tavi širokog dna zagrijte maslinovo ulje, a na njega sitno nasjeckani češnjak i peršin. Nakon što tek zamirišu, u lonac ubacite dagnje i promiješajte. Kad se dagnje počnu otvarati, zalijte ih vinom i pustite da prokuhaju. Razgrnite dagnje prema rubu lonca, a na dno stavite krušne mrvice i dobro promiješajte. Neka kuha još minute-dvije u poklopljenom loncu, da se sve dagnje otvore. One koje se ne otvore nemojte jesti. Poslužite uz kruh ili tjesteninu po izboru.