Umak od kozica s mini rajčicama

 

0,5 kg repova većih kozica
2 češnja češnjaka
manji svežanj peršina
6 mini rajčica
1 dl bijelog vina
1 žlica koncentrata rajčice
maslinovo ulje
sol papar

 

 

Kozicama odvojite repove od glave. Repove odvojite od ostatka tijela, te ih izvadite iz ljušture. Od glavi i krakova skuhajte temeljac kojim ćete podlijevati umak. Mini rajčice prerežite po pola. Češnjak i peršin sitno narežite te ih stavite na tavicu sa zagrijanim maslinovim uljem. Čim češnjak počne puštati miris, pristavite repove kozica i pirjajte dvije-tri minute. Dodajte koncentrat rajčice. Zalijte vinom. Nakon minutu-dvije, kad alkohol ishlapi, podlijte s 0,3 l skuhanog temeljca, dodajte cherry rajčice i pirjajte još koju minutu, da se okusi prožmu. Prelijte preko tjestenine po vašem izboru.

Pita od jabuka

 

Copyright © 2015 Crno-bijeli krug d.o.o. | Sva prava pridržana