Umak bolonjez

 

500g junećeg mljevenog mesa
200 g pasirane rajčice
3 mrkve
pola korijena celera
2 pastrnaka
1 glavica luka
3 češnja češnjaka
lišće peršina
lovorov list
timijan
bosiljak
sol
papar
maslinovo ulje


Luk sitno nasjecjakte. Mrkvu, korijen celera i pastrnak naribajte na ribež srednje veličine. Na malo maslinova ulja najprije propirjajte luk nekoliko minuta, a zatim dodajte naribano korjenasto povrće. Malo posolite, pokrijte posudu i pirjajte još nekoliko minuta dok ne omekša. Iz tave izvadite povrće. Dodajte još malo maslinova ulja i na jaku vatru pristavite meso. Pirjajte dok ne ispari sva tekuća iz mesa. Tada u tavu vratite povrće, začinite lovorovim listom, timijanom, bosiljkom, peršinom i protisnutim češnjakom. Zalijte pasiranom rajčicom i s oko 2 dl vode. Posolite i popaprite. Pirjajte  na slaboj vatri minimalno sat i pol, a može i duže, uz dolijevanje vode po potrebi.

Copyright © 2015 Crno-bijeli krug d.o.o. | Sva prava pridržana