Pita od jabuka

 

Nadjev:
6 jabuka
sok jednog limuna
2 žlice šećera
1 vanilin šećer
žličica cimeta

 

Tijesto:
300 g brašna
100 g šećera
150 g maslaca
1 prašak za pecivo
1 jaje
2 žlice kiselog vrhnja


Najprije pripremite tijesto. U brašno umiješajte prašak za pecivo i maslac sobne temperature narezan na male kocke. Dodajte šećer, jaje i vrhnje te mijesite rukama dok tijesto prestane biti ljepljivo. Stavite tijesto u frižider na nekoliko sati, a za to vrijeme pripremite nadjev.  Jabuke ogulite i naribajte te pokapajte limunovim sokom. Pospite šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Ocijedite od suvišne tekućine. Ohlađeno tijesto podijelite u dva jednaka dijela i razvaljajte na željenu veličinu, debljine 3-4 mm. Lim namažite maslacem i pospite oštrim brašnom te u njega stavite polovicu razvaljanog tijesta. Ravnomjerno rasporedite nadjev te poklopite drugom polovicom tijesta. Rubove stisnite prstima, a gornju površinu nabockajte vilicom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva oko 40 minuta.

Pita od jabuka

 

Copyright © 2015-2018 Crno-bijeli krug d.o.o. | Sva prava pridržana